O M  O S S
D

en blott femtonåriga tösen Åsa från Sjöberg var en Augustidag 1986 på besök hos sin syssling Mattias. Med sig hade Mattias en i Åsas tycke "töntig" kompis som var fullständigt fixerad vid en radiostyrd bil. Denna kille hette Niklas Andersson.
1988 sågs de två återigen hemma hos Åsas syssling Mattias Nilsson på skaldjursafton.
Niklas fattade snabbt tycke för fröken Norell. Det visade sig då han för att imponera galant svängde in på uppfarten med sin röda flakmoped.
Åsa lät sig imponeras och hoppade villigt upp på flaket. Niklas manöver lyckades så till den milda grad att han puttrade hem i Augustikvällen med Åsas telefonnummer i fickan.

F Ö R S T A F Ö R S Ö K E T
Efter att ha tragglat på en buss i närmare tre timmar en kall söndagsmorgon kom Niklas fram till den lokala dressyrtävlingen som Åsa deltog i. Efter ett inte alltför bra framförande var Åsa ganska sur och fann Niklas närvaro måttligt intressant. Niklas började med slokande steg gå tillbaka mot busshållplatsen. Åsas föräldrar som tyckte lite synd om Niklas bjöd med honom hem. Väl hemma möttes han av Åsas lillebror Håkan som sa: - Hej! När ska du åka hem?

F O R T S Ä T T N I N G E N
Trots dessa tidiga motgångar ledde Niklas svärmeri till att de blev ett par. 10 år senare stod bröllopet traditionsenligt i Össeby Garns kyrka där både Åsas föräldrar och morföräldrar gift sig.
Och så vitt vi vet sitter de där än idag i sitt EKHAGA och luktar på blommorna...